Etiquetas

viernes, 4 de octubre de 2013

LA COMPETÈNCIA DIGITAL

LA COMPETÈNCIA DIGITAL


La competència digital es divideix en:



1. Competència informacional: Consisteix en buscar informació, criticar-la, evaluarla... Per crear nova informació i difondre-la. Penso que aquesta competència la domino prou bé ja que al llarg de la meva vida he hagut de fer molts treballs i he hagut de buscar i sintetitzar molta informació.



2. Competència tecnològica o informàtica: implica ordinadors, càmeres, mòbils... Tota la tecnologia que ens envolta. Ho domino bé ja que avui en dia tots tenim mòbils i ordinadors, però potser en faig un ús excessiu que hauria de moderar una mica.




3. Alfabetitzacions múltiples: no aprendre les coses únicament amb textos escrits, sinó amb altres formes de comunicació. Els joves en fem un bon ús, ja que acostumem a mirar documentals, vídeos a Youtube, pel·lícules.. Per tal d'aprendre'n més que amb un sol text.




4. Competència cognitiva genèrica: convertir la informació en coneixement, saber sol·lucionar problemes. A vegades simplement utilitzem aquesta informació per acabar un treball i després ens n'oblidem, i hauriem de convertir-la en un coneixement més.




5. Ciutadania digital: preparació per a viure en un món en el que la realitat i el món virtual es confonguin. Exemple: xarxes socials, saber-se comportar en aquestes xarxes. Els joves tenim molt grau d'aquesta competència ja que en el nostre dia a dia estem constantment connectats a les xarxes socials, així que en fem un gran ús i en tenim un gran domini.









WEB 2.0:
L'ús que en faig és per publicar coses a Facebook i per interaccionar amb les meves amistats. He realitzat tràmits bancàris, la matrícula universitària...

1 comentario:

  1. Hola Marta!

    Em sembla molt bona l'entrada que has fet, però trobo a faltar (personalment) un comentari crític respecte què penses sobre la societat en general en relació al ús de les tecnologies, que com tu mateixa dius portem tant de temps fent ús.

    Per la resta, m'agrada MOLT l'aparença que li has donat al blog i les imatges escollides. A més a més, de l'escriptura realitzada molt entenedora i clara, explicant què és cada cosa i fent aportacions de la teva experiència vital.

    ResponderEliminar